Cooltech: verbeteren bodycontour d.m.v. cryolipolyse

Niet-invasieve behandeling van gelokaliseerd vet door gebruik van koeling.

De COOLTech procedure, of ook wel gekend als COOLSCULPTING of CRYOLIPOLYSE, is een revolutionaire techniek gebaseerd op een vaststelling die reeds meer dan 100 jaar geleden gedaan werd: vetcellen zijn gevoeliger voor koude dan de andere cellen van ons organisme.

Wie komt in aanmerking voor COOLTech of COOLsculpting?

Mannen en vrouwen die ondanks een evenwichtige voeding en voldoende fysieke activiteiten vervelende lokale vetophopingen hebben, meestal ter hoogte van de buik, de rug of op de binnenzijde van de armen of dijen.

Hoe verloopt de COOLTech behandeling?

Een applicator wordt op de te behandelen zone geplaatst en zuigt de vetplooi tussen 2 platen die de onderhuidse vetlaag zullen afkoelen.
Na voldoende lange blootstelling aan een gecontroleerde temperatuur begint een natuurlijk proces waarbij de vetcellen afsterven. Deze dode cellen worden nadien door het lymfesysteem afgevoerd.

Hoe lang duurt een COOLTech behandeling?

Aangeraden wordt om de applicator gedurende 70 minuten te laten inwerken, dit om een voldoende koeling van de onderhuidse vetweefsels te bekomen.

Is de behandeling pijnlijk?

De krachtige aanzuiging van vetweefsel veroorzaakt gedurende enkele minuten een gevoel dat wat oncomfortabel kan zijn, maar door de koeling ontstaat vrij snel een lichte verdoving ter plaatse. De rest van de behandeling veroorzaakt geen pijn. De patiënt kan lezen, muziek beluisteren, op de computer werken of zelfs slapen.

Moet men rekening houden met een "down time" na de behandeling?

Neen, de patiënt kan zijn gewone bezigheden onmiddellijk na de behandeling gewoon verder zetten.

Er wordt enkel aangeraden om zware fysieke inspanningen en warmte gedurende 1-2 dagen te vermijden.

Welke resultaten mag men verwachten na coolsculpting?

De COOLTech procedure kan de onderhuidse vetlaag met 20% tot 40% verminderen, dit komt overeen met gemiddeld twee centimeter per behandeling. Naargelang de dikte van de onderhuidse vetlaag bij het begin van de behandeling en afhankelijk van het gewenste resultaat zijn één tot drie behandelingen nodig.

De resultaten worden zichtbaar 3 tot 4 weken na de behandeling. Een bijkomende vermindering van 20% van de onderhuidse vetlaag is dan mogelijk wat een totale vermindering van 40% tot 60% oplevert!

De definitieve resultaten bereikt men ongeveer na 3 maand.

Zijn de resultaten blijvend ?

Tijdens de COOLTech procedure sterven de behandelde vetcellen af en worden definitief verwijderd. Als de patiënt zijn gewicht behoudt zullen de resultaten op lange termijn stabiel blijven.

Wat zijn de voordelen van de COOLTech behandeling?
  • Efficiënt: zichtbare resultaten reeds na 1 sessie.
  • Zonder risico: geen downtime, geen medicatie of nazorg nodig.
  • Niet pijnlijk: zonder chirurgie, zonder injecties