Veelgestelde vragen over Mixto CO2 laser

Wat kan behandeld worden?

Naast het verwijderen van verheven letsels (huidskleurige moedervlekken, huidaanhangseltjes, ouderdomswratjes,…)  op gelaat en lichaam kan met deze laser ook fractionele therapie (verwijde poriën, acnelittekens, rimpels) toegepast worden.

Deze laserbehandeling won 3 opeenvolgende jaren “best non-surgical facial rejuvenation enhancement award”.

De fractionele laser zorgt ervoor dat er haarfijne gangen in de huid worden gemaakt in de vorm van een raster. Deze hoogtechnologische techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen schade ondervindt, waardoor de herstelperiode korter is. Het binnendringen tot diep in de dermis zorgt ervoor dat de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd.

Opvallende effecten
  • de huid wordt strakker
  • poriën verkleinen
  • rimpels en acnelittekens vervagen
Na de behandeling

Dag 1-2

U ondervindt na de behandeling een branderig gevoel dat 30’ tot 3 uren kan aanhouden, een herstellende crème kan dit ongemak verlichten. Naargelang de intensiteit van de behandeling kan er naast tijdelijke roodheid ook zwelling optreden.

Dag 3-4

De roodheid van de huid evolueert geleidelijk naar bruine korstjes. Het is aangewezen de korstjes niet af te krabben.

Dag 5-6

Tijdens het wassen vervelt de huid. De vernieuwde huid met frisse kleur en verbeterde textuur wordt nu zichtbaar.

 

Vermijd langdurig onbeschermd contact met de zon gedurende 3 maanden. Gebruik dagelijks een hydraterende sunblock crème.

Gedurende 6 maanden na de behandeling zie je rimpels, littekens en striemen verder vervagen dankzij de aanmaak van nieuw collageen.

zie ook www.lexmedical.be