Veelgestelde vragen over HIFU (Ulthera)

Wat is Ulthera?

Ultherapie is een behandeling die op een natuurlijke wijze, zonder operatie, de huid lift en verstrakt, waardoor u er van wenkbrauwen tot décolleté frisser en jeugdiger uitziet!

De veiligheid en resultaten van UItherapie zijn vastgesteld aan de hand van klinische studies en wereldwijd zijn er meer dan 800.000 behandelingen uitgevoerd.

Ultherapie is door de FDA goedgekeurd om de kaaklijn, de wenkbrauwen, de huid van de hals en de onderkant van de kin te liften en te verstrakken, alsook de lijntjes en rimpels op het decolleté te verminderen.

Hoe werkt Ulthera?

Naarmate we verouderen, vermindert de hoeveelheid collageen en elastine in onze huid, waardoor de huid slapper wordt.

Ultherapie is een behandeling die met echografische golven kleine coagulatiepuntjes (brandwondjes) maakt diep onder de huid en zo de aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleert. Het maximale effect wordt daarom pas na drie tot zes maanden bereikt.

Afhankelijk van de uitgebreidheid duurt de behandeling 30 tot 90 minuten.

Voor wie is Ulthera?

Een goede kandidaat voor Ultherapie is iemand met een huid de er minder stevig uitziet of aanvoelt.

Een verlaagde wenkbrauwlijn, minder strakke kaaklijn, losse huid onder de kin of in de hals, rimpels op het décolleté zijn allemaal tekens van huidverslapping.

Ultherapie heeft niet tot doel om dezelfde resultaten te bereiken als een chirurgische ingreep.

Het grote voordeel van deze niet-invasieve techniek is dat de huid niet beschadigd wordt en de patiënt zijn of haar dagdagelijkse activiteiten dus niet moet onderbreken.

Ultherapie kan, in tegenstelling tot de meeste chirurgische en laserbehandelingen, ook in de zomer en bij donkere huidtypes uitgevoerd worden.

Het beste resultaat wordt bereikt bij relatief jonge patiënten (35 tot 60 jaar) die nog een goede collageen-aanmaak hebben. Deze behandeling kan ook gezien worden als een ‘preventieve‘ behandeling van huidveroudering en kan reeds op jonge leeftijd toegepast worden.

Wat voel ik na een behandeling van gelaat en/of hals?

De behandeling is licht pijnlijk en veroorzaakt onmiddellijk na de behandeling een lichte zwelling en roodheid die enkele uren tot een dag of zelfs enkele dagen kan duren. In uitzonderlijke gevallen kan er een blauwe plek ontstaan die uiteraard ook tijdelijk is. De huid kan gedurende enkele dagen prikkelen of vreemd aanvoelen maar ook dit is altijd voorbijgaand en zelden storend.

Wat voel ik na een behandeling van het decolleté?

Na één behandeling van het decolleté is het collageenontwikkelingsproces in gang gezet en binnen de negentig dagen kunnen de fijne lijntjes en rimpels op het decolleté gladder zijn. De verbetering kan nog toenemen tot zes maanden na de behandeling.

Wanneer zie ik resultaat?

Na twee tot drie maanden zijn de resultaten te zien van een gelifte en strakkere huid die een jeugdigere uitstraling en strakkere look geeft. De verbetering kan nog toenemen tot zes maanden en kan meer dan een jaar na de behandeling aanhouden.

Omdat de huid van elke persoon anders is, zullen de resultaten uiteenlopen.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Indien nodig kan er lokale verdoving worden gegeven. De meeste patiënten beschrijven het gevoel tijdens de behandeling als lichte tot matige prikkeling of een gevoel van warmte onder de huid.

Werd Ulthera goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten?

Ultherapy werd in de USA goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), de meest strenge controle-instantie ter wereld. Daarnaast heeft Ultherapy de nodige CE-certificering bekomen in Europa. Er is wereldwijd reeds veel ervaring met Ultherapy, er zijn uitgebreide wetenschappelijke studies die de effectiviteit alsook de veiligheid documenteren.

Lees meer